Beweegprogramma Oncologie

Heb je de diagnose kanker overwonnen en heb je nog last van restverschijnselen zoals vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen, depressie, je werk niet goed kunnen uitvoeren of geen vertrouwen meer in je lichaam?

Of wil je graag werken aan je leefstijl en heb je misschien wel een ultiem sportdoel? Dan ben je bij het programma 2.0 OncoVitaal aan het juiste adres.

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak


  Bij ons is iedereen welkom, in elke fase

  Wij bieden zorg op maat

  Aandacht voor lichaam, voeding én mindset

  Waarom het 2.0 vitaal beweegprogramma?

  Het 2.0 OncoVitaal beweegprogramma zorgt ervoor dat iedereen, op iedere leeftijd en in ieder fase van de ziekte zo fit mogelijk blijft. Het programma duurt minimaal 3 maanden, en maximaal 6 maanden. Binnen deze tijd proberen we jouw zoveel mogelijk handvaten te geven om zo fit mogelijk te worden of te blijven.

  Het programma 2.0 OncoVitaal is een samenwerking tussen 2.0 Vitaal en het Cancer Care Center. Beide expertises zijn gebundeld en in een compleet leefstijlprogramma gegoten.

  Hoe ziet het beweegprogramma eruit?

  Voor iedereen ziet het beweegprogramma er anders uit. Hoe het programma eruit ziet, is o.a. afhankelijk van je leeftijd, de fase waarin je zit met de behandeling en niet te vergeten, je eigen doelstelling en zorgvraagstuk.

  Nadat dit bekend is en de lichaamsmeting is gedaan wordt er een persoonlijk beweegprogramma gemaakt. Dit programma kan de volgende onderdelen hebben.

  Individuele training / oefeningen

  Je traint of doet oefeningen samen met de therapeut.

  Groepstraining / oefeningen

  Je traint of doet oefeningen samen met de therapeut.

  Fysiotherapie

  Het kan zijn dan je een bepaalde vorm van fysiotherapie nodig hebt. Dit kan zijn omdat je bijvoorbeeld een lang ziekbed hebt gehad waardoor bepaalde spieren pijnlijk en stijf geworden zijn. Dry-needling kan dan een oplossing zijn. Zo zijn er nog meer vormen van fysiotherapie die jou kunnen helpen om meer fitter te worden. Denk hierbij aan oedeemtherapie.

  Diëtetiek

  Het kan zijn dat de darmen en je stofwisseling van slag zijn na bijvoorbeeld een chemokuur of andere medicijnen. Hierdoor kan het zijn dat je bepaalde voedsel niet meer goed kan verteren en opneemt waardoor je energieniveau laag ligt. Een diëtist kan jou helpen om een eetschema te maken waardoor je je weer energieker voelt.

  Mentale ondersteuning

  Veel mensen hebben naast lichamelijke problemen ook vaak mentaal last van het gehele proces. Dit kan het proces om fitter te worden tegenwerken. Daarom is mentale ondersteuning minstens net zo belangrijk als lichamelijke ondersteuning. De een heeft er meer behoefte aan dan de ander, maar het is een belangrijk onderdeel van het programma.

  Niet iedereen zal in dezelfde mate bovenstaande onderdelen nodig hebben. Sterker nog, de meeste mensen hebben niet eens alle onderdelen nodig. Alle onderdelen worden naar behoefte ingezet.

  Ervaringen oncologie patienten

  Linda

  Na mij chemobehandeling heb ik contact opgenomen met 2.0 Vitaal op aanraden van een vriendin. Voor mij intake werd veel ruimte en tijd genomen, dat vond ik erg prettig.

  Aan de hand van de vragen die Tarlan stelde merkte ik dat op de juiste plek was. In het begin kon ik niet veel en was ik snel moe. Met mijn speciale programma ging het steeds beter. Erg blij met hun kunde

  Hendrik

  Na mij behandeling wilde ik niets liever dan weer een wandeling kunnen maken met mij hond. Dat was mijn doel. Voor de meeste een klein doel, voor mij een hele grote. Tarlan en haar team begrepen het.  Ik merkte tijdens de intake en behandelingen dat ik een lange weg te gaan had. Toen in binnenkwam, kon ik nog geen 2 min lopen.

  Tarlan en haar team hebben mij daar heel goed in begeleidt. Echt waardering voor hun geduld en vakkennis. Ik kan nu zelfstandig 15 min lopen met de hond. Heel bijzonder hoe ze dit in ministapjes voor elkaar hebben gekregen bij mij.

  Marcel

  Ik zat er na mijn behandeling niet alleen fysiek doorheen, ook mentaal. Op beide vlakken hebben Tarlan en haar team mij ontzettend goed geholpen. Ik ben in totaal 6 maanden in behandeling geweest. Hierna was is sterk genoeg om weer zelf te kunnen trainen en sporten.

  Deze therapeut staat voor u klaar

  Ik ben Tarlan. Ik heb mij gespecialiseerd in Oncologie.

  Contact opnemen

  Wil je zo fit mogelijk blijven tijdens je behandeling tegen kanker of zo mogelijk worden na je behandeling tegen kanker, zodat je je hobby, sport of werk weer kan oppakken of kunt blijven doen?

  Neem dan nu contact met ons op en wij gaan samen met jou aan de slag voor een snel en efficiënt herstel.

  Contact opnemen