De spanning loopt op voor de marathon van New York!

Ongeveer 9 maanden geleden ben ik gestart om een groep te begeleiden met de voorbereidingen voor de New York Marathon #NewYork. @exterionmedia had het idee om met medewerkers en zakelijke partners de uitdaging aan te gaan om gezond, verantwoord en sportief de marathon van New York te lopen. Een serieuze en onderbouwde aanpak was het uitgangspunt.. Als trainer begeleid ik al jaren mensen naar dergelijke evenementen middels de hardlooprevolutie methode*, beter bekend als het 14km schema. Ik begon dan ook met het testen van de 25 potentiële deelnemers.

Dat hield in ; een uitgebreide (fiets)test om inzichtelijk te krijgen wat de VO2max (maximale zuurstofopname), hartslagzones en omslagpunt (anaerobe drempel) zijn. Wij maken bij 2.0 Vitaal (www.tweepuntnulvitaal.nl) gebruik van de EnergyC2ntrol Methode van Stans van der Poel.  Daarnaast bekijken wij ook of jouw lichaam wel zuinig omgaat met zijn energie, of jouw lichaam wel herstelt van de training, hoe jij je herstel kan verbeteren en hoe je meer energie krijgt in het dagelijks leven.

De groep kwam in zijn geheel door alle testen heen ; van ervaren loper, fanatiek sporter tot deelnemers die nog nooit hardgelopen hebben. De eerste 6 weken kreeg iedereen daarom zijn/haar eigen advies en persoonlijk schema, in de aanloop naar het marathonschema.De een moest leren hardlopen op hartslagen, de andere moest leren minder intensief te sporten, en de ervaren lopers konden alvast op meer snelheid gaan trainen.

15 weken geleden is iedereen gestart met een persoonlijk marathon trainingsschema op hartslagen die horen bij die persoon. Voor iedereen geldde , 4x in de week trainen op verschillende hartslagen. Dat zijn de hartslagen die je tegen gaat komen tijdens de marathon.

Monitoring met  de BioCheck-app gaf voor de deelnemer inzicht in de juiste hartslagen en herstel. Ook kon ik meekijken met de deelnemer en coachen op afstand. Zodat de deelnemers woonachtig door het hele land in hun eigen omgeving konden trainen. Eens in de 3-4 weken kwamen we samen voor een techniektraining, het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Het bleek heel waardevol om dit als groep op te pakken, ervaringen te delen en teambuilding te creëren.

Tijdens het trainen bleek het voor twee mensen door een blessure helaas niet haalbaar. En nu is het bijna zover ….. morgen stappen we met zijn allen op het vliegtuig…. wordt vervolgd!