Naar een doel toewerken: VAKANTIE!

Terwijl ze steeds meer afvalt nadert de dag van de niertumor operatie. Janet krijgt uiteindelijk een sonde en gaat uitgeput de operatie in. 

Een paar weken na de operatie gaan we met haar aan de slag. Met hele kleine stapjes bouwt ze langzaamaan haar energievoorraad op. Doel; op vakantie en doen en eten waar ze zin in heeft. Ze traint drie keer in de week, doet elke dag ademhalingsoefeningen en groeit weer in omvang en…..  in zelfvertrouwen. 

Het valt af en toe niet mee. Vooral niet als het besef echt doordringt dat het heel anders had kunnen aflopen. Soms bouwen we een wandelcoaching in, flink doorstappen (op de juiste hartslagen) in de natuur en ondertussen 1 op 1 haar gevoel bespreken. Ook leert ze de balans tussen rust, werk en bewegen beter in te schatten en toe te passen in haar leven. Ze koopt een nieuwe sportoutfit. En krijgt er plezier in om ook met anderen te trainen. We horen steeds vaker haar gulle lach. Met haar onverbeterlijke optimisme groeit ze naar de vertrekdatum.

Met voldoende energie, vertrouwen en positiviteit gaat Janet op vakantie! Heeft een geweldige vakantie met fietsen, wandelen en lekker eten. Ze komt 5 kilo aan die er daarna weer afgetraind mogen worden ;-). Ze “leeft” weer, valt weer binnen de maatschappij en kan weer genieten van het leven. Doel behaald!