Trots! 100% finishers bij de marathon van New York!

Afgelopen zondag (3-11-2019).  De marathon van #New York. Het verslag.

Het spektakel begon op vrijdagavond met de openingsceremonie. Echt op zijn Amerikaans; groots en meeslepend met vuurwerk en een parade. Wel op tijd weer terug naar het hotel om vroeg te kunnen slapen ūüėČ

Op zaterdag een shake-out run (korte 5 kilometer op laag tempo) gedaan langs prachtige muurschilderingen door zuidelijk Manhattan. In de middag de benen omhoog, startnummer op het shirt vastmaken, de kleding en de voeding voor de marathon klaarleggen en uitrusten voor de dag van morgen. S’avonds bij een Italiaan ons tegoed gedaan aan pasta’s.

Zondag. De dag van de marathon. Om 5 uur de wekker. Om 6 uur in de bus. Na een hele lange file kwamen we uiteindelijk rond 9.00 uur op het startterrein, waar we onze tassen moesten inleveren en klaar staan bij de startvakken.

Net te laat voor de eerste wave, maar gelukkig niet in de kou hoeven wachten op een nat grasveldje. Om 10.06 klonk het Amerikaans volkslied en om 10.10 uur klonk het startschot voor onze wave en daar gingen we. Vooruitgeduwd door het New York, New York van Frank Sinatra.

Wat stond ons nog te wachten? De adrenaline gierden door het lijf. De eerste 2 mile gingen over de Verrazano Bridge van Staten Island naar Brooklyn. Ongeveer de enige plek waar geen supporters mochten staan. Op uitzondering van enkele bruggen en de Joods Orthodoxe buurt na stond er vanaf 3 mile tot 26 mile de mensen in rijen van 3 tot 10 dik, met ongeveer 140 muziek punten verdeeld over 42 kilometer en 195 meter werden we luidkeels aangemoedigd.

Ongelofelijk wat een kracht mensen je kunnen geven. En dat hebben we nodig gehad. Het zware parcours door New York wat geen moment vlak is vergt het uiterste van lichaam en geest.

In wisselende tijden van 3.39 uur – 5.15 uur kwamen alle deelnemers van @Exterion Media over de finish. Ieder met zijn/haar eigen verhaal en belevenissen onderweg.

Wat bleek; iedereen is gefinisht!! Zo’n ontzettend gaaf gevoel dit met elkaar te beleven. Allemaal hebben we getraind volgens het 14 kilometer schema. Enkel op spierpijn na en zonder blessures is iedereen de dag erna opgestaan. Geluk maar vooral wijsheid! Deze dag kan nooit meer stuk!

De overige dagen in New York waren fantastisch. In een soort roes ontdekten we de stad vanuit het WTC, een helikopter, de metro, rooftops en de Hop on hop off  bus. In een woord geweldig! Evenals de organisatie vanuit Exterion Media.

Wat een te gek programma hebben jullie er aan gekoppeld en wat een kansen en mogelijkheden hebben jullie alle deelnemers gegeven dit te mogen beleven. 6 dagen in een bubbel van geluk. Een reis om nooit meer te vergeten!!