Weer fit en fijn!

Al een tijdje voelde ik me niet fit. En dacht, ja die leeftijd en die overgang, het wordt er allemaal niet beter op. Maar op een gegeven moment begon ik me ook echt zorgen te maken.

Ik werd dikker rond de taille en alles ging steeds meer energie kosten. En dat terwijl ik een ontzettend actief persoon ben, veel beweeg en dagelijks wandel. Mensen in mijn omgeving zeiden ook: hoe kan dat nou? Jij bent altijd zo sportief en wandelt super veel’.

Toen de uitnodiging kwam om deel te nemen aan het programma van 2.0 Vitaal heb ik dat met beide handen aangegrepen. Want ik wilde graag verandering brengen in mijn situatie. Gelukkig kon ik snel terecht.

De intake was nogal confronterend omdat ik inderdaad een te hoog vetpercentage had en wat te zwaar was. Maar mijn hartslag, zuurstofpercentage en bloeddruk waren top en de fietstest kon ik prima doen. Uiteindelijk bleek mijn hart niet goed te herstellen na de fietstest en als hartpatiënt baarde mij dat natuurlijk extra zorgen.

Met een beetje schroom en spanning wachtte ik dan ook op de uitslag en de terugkoppeling van alle metingen. Want ik was door de intake extra gemotiveerd geraakt er iets aan te gaan doen. En ik wilde weer de regie over mijn lichaam terug.

De eerste opsteker was dat ik ‘gewoon’ een sportlichaam heb en dat ik dus echt moet sporten om mijn lichaam fit te houden. Het belangrijkste dat ik leerde van Imre is dat bewegen en sporten niet hetzelfde zijn.

Om mijn hart fit te houden moet ik bij het sporten een hogere hartslag bereiken. Een mooi trainingsschema kreeg ik er daarom bij. Maar ook in mijn voeding en eetmomenten en met wat extra supplementen kan ik mijn lichaam sterker en gezonder maken.

Zo sta ik inmiddels 3x per week op de crosstrainer en let ik beter op wat ik eet. In de keuken ben ik met veel plezier weer nieuwe gerechten aan het samenstellen die mijn energie een boost geven in plaats van dat ze me moe maken. En ik heb een afspraak bij een cardioloog gemaakt die gespecialiseerd is in vrouwenharten. Want ook daar is misschien nog winst te halen.

Zo heb ik zelf weer de sleutel in de handen om me fit en fijn te voelen. En super bedankt Imre voor deze wijze lessen! 

Groetjes van Montana