Oedeemtherapie bij Oncologie

Bij of na Oncologische behandelingen kunnen abnormale vochtophopingen in de weefsels ontstaan. Dit kan leiden tot zwellingen, spanningen en pijn. Oedeemtherapie biedt behandelingen en adviezen die het afvoerend vermogen stimuleren.

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak


  Bij ons is iedereen welkom, in elke fase

  Wij bieden zorg op maat

  Aandacht voor lichaam, voeding én mindset

  Waarom Oedeemtherapie?

  Door oncologische behandelingen, zoals bestralingen of chemokuren, kunnen de lymfeklieren beschadigd of verwijderd raken. Het lymfestelsel gaat hierdoor minder goed werken. Hierdoor kan lymfoedeem ontstaan.

  Dit kan vlak na de behandeling zijn, maar ook nog jaren erna. Oedeemtherapie als onderdeel van Oncologie Fysiotherapie stimuleert het afvoerend vermogen vocht in het lichaam, waardoor ophopingen en pijn verminderen.

  Voor wie is Oedeemtherapie?

  Oedeemtherapie als onderdeel van Oncologie fysiotherapie is voor iedereen die kanker heeft of revalideert van kanker. De behandelingen van de oedeemtherapeut kunnen plaatsvinden in alle fasen van de ziekte.

  Bij Oedeemtherapie worden verschillende behandel- en advies methoden ingezet. Denk aan manuele lymfedrainage (een massagetechniek), zwachtelen, medical taping en oefentherapie. Daarnaast krijgt u ook adviezen en voorlichting, over bijvoorbeeld huidverzorging, voeding en andere vormen van preventie.

  Oedeemtherapie bij 2.0 Vitaal: De Fascie technieken

  Bij 2.0 Vitaal zijn de Fascie technieken een belangrijk onderdeel van de behandelingen. De Fascia zijn dunne bindweefselvliezen die de spieren, gewrichten, organen, de bloedbanen en het zenuwstelsel met elkaar verbindt.

  Door operaties of bestralingen komen deze bindweefsels onder spanning te staan of ontstaan verklevingen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Met behulp van fascie technieken, worden de spanningen en verklevingen losgemaakt, wat een positief effect heeft op doorbloeding van de weefsels en op de werking van het lymfestelsel.

  Waarom 2.0 Vitaal?

  Bij 2.0 Vitaal zijn er uitsluitend hoogopgeleide therapeuten die zich hebben gespecialiseerd in oedeemtherapie en oncologie. Zij hebben kennis van de verschillende fases van de ziekte en van de behandelingen die patiënten ondergaan. Hierdoor kunnen zij goed inschatten, met behulp van de lichaamsmeting, wat u aankan en wat niet.

  Ervaringen oncologie patienten

  Linda

  Na mij chemobehandeling heb ik contact opgenomen met 2.0 Vitaal op aanraden van een vriendin. Voor mij intake werd veel ruimte en tijd genomen, dat vond ik erg prettig.

  Aan de hand van de vragen die Tarlan stelde merkte ik dat op de juiste plek was. In het begin kon ik niet veel en was ik snel moe. Met mijn speciale programma ging het steeds beter. Erg blij met hun kunde

  Hendrik

  Na mij behandeling wilde ik niets liever dan weer een wandeling kunnen maken met mij hond. Dat was mijn doel. Voor de meeste een klein doel, voor mij een hele grote. Tarlan en haar team begrepen het.  Ik merkte tijdens de intake en behandelingen dat ik een lange weg te gaan had. Toen in binnenkwam, kon ik nog geen 2 min lopen.

  Tarlan en haar team hebben mij daar heel goed in begeleidt. Echt waardering voor hun geduld en vakkennis. Ik kan nu zelfstandig 15 min lopen met de hond. Heel bijzonder hoe ze dit in ministapjes voor elkaar hebben gekregen bij mij.

  Marcel

  Ik zat er na mijn behandeling niet alleen fysiek doorheen, ook mentaal. Op beide vlakken hebben Tarlan en haar team mij ontzettend goed geholpen. Ik ben in totaal 6 maanden in behandeling geweest. Hierna was is sterk genoeg om weer zelf te kunnen trainen en sporten.

  Deze therapeut staat voor u klaar

  Ik ben Tarlan. Ik heb mij gespecialiseerd in Oncologie.

  Contact opnemen

  Wil je zo fit mogelijk blijven tijdens je behandeling tegen kanker of zo mogelijk worden na je behandeling tegen kanker, zodat je je hobby, sport of werk weer kan oppakken of kunt blijven doen?

  Neem dan nu contact met ons op en wij gaan samen met jou aan de slag voor een snel en efficiënt herstel.

  Contact opnemen