In 3 stappen vitaal worden

Lees onze werkwijze hieronder of bekijk de animatie.

Lees de stappenBekijk animatie

Onze werkwijze

Stap 1 - de intake

Bij de intake word je, middels een hartslagband, aangesloten op de apparatuur. De intake bestaat uit 3 fases. De eerste fase is een rustmeting en stresstest. Tijdens de rustmeting wordt onder andere je lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk, ademhaling en HRV gemeten. Ook nemen we je medische gegevens door. Denk hierbij aan medicijnen, hart- en/of longklachten. Nadat er besproken is wat je doelen zijn en welk niveau je hebt, wordt er besloten of de inspanningstest op de fiets of op de loopband wordt afgenomen. De inspanningstest is een (sub)maximaal test. Op de fiets zal er elke minuut weerstand worden verhoogd. Op de loopband zal elke 2 minuten meer snelheid van je gevraagd worden. Daarna zal er tijdens de cooling-down en ademoefening bekeken worden of het lichaam wel goed herstelt van de inspanning.

Wat kan ik met de uitslag van de intake?
Aan de hand van deze gegevens kan je heel gericht trainen voor bijvoorbeeld een 10 kilometer, halve of hele marathon of specifiek voor datgene wat voor jou haalbaar is. Maar je kan veel meer. Voor alle sporten waarbij je op hartslag traint, is een test zinvol. Ook voor het afvallen en diverse medische aandoeningen. Hartslagzones zijn voor iedere persoon anders, je kan jezelf daarom ook nooit vergelijken met een ander. Iemand die op hartslag 140 sport kan voor zijn doen intensiever aan het sporten zijn, dan dat jij doet op hartslag 160. Kortom: een inspanningstest is onmisbaar om een doelmatig (trainings)programma te kunnen samenstellen.

Wat wordt er allemaal gemeten?

 • lengte
 • gewicht
 • vetpercentage
 • bloeddruk
 • ademfrequentie
 • ademsignaal
 • HRV (hartslagvariabiliteit)
 • VO2max (maximale zuurstof opname)
 • maximale hartslag
 • sport specifieke omslagpunt (anaerobe drempel)
 • sport specifieke hartslagzones
 • maximaal vermogen (wattage) bij deze test
 • vermogen bij omslagpunt
 • herstel na inspanning
Contact opnemen

Stap 2 - het rapport

Alle gegevens worden besproken en opgesteld in een rapport, dat je digitaal toegestuurd krijgt. Met het rapport heb je de basis in handen. Vanuit hier start je persoonlijke programma maar je kan er ook voor kiezen zelf aan de slag te gaan met de adviezen die er in het rapport staan.

Stap 3 - start persoonlijke programma

Je gaat letterlijk aan de slag. De programma’s starten altijd met sporten en ademhaling. Dit monitoren we middels een speciale biofeedback app via je hartslagmeter.

Je ontvangt 2 keer per week een cursus via de mail. Informatie en opdrachten over sporten, ademhaling, voeding en mindset. Het klinkt heel zwaar maar dat valt reuze mee. We hebben alle achtergrondinformatie eenvoudig opgeschreven en verwerkt in concrete opdrachten, zodat jij goed begrijpt wat je doet, waarom je het doet en je gaat ervaren/voelen waarom dat zo belangrijk is. Dit is een bewezen effectieve manier voor (gedrags)verandering en biedt een duurzaam resultaat. Ook na het programma weet jij heel goed hoe je jezelf fit, energiek en gezond kan houden.  

Onze programma's

Reviews

David

Ik kom al 5 jaar bij 2.0 Vitaal. Ik ben al op leeftijd en wil graag fit blijven. Eric is altijd erg vriendelijk en weet altijd precies wat ik nodig heb. Erg bij met hun kunde! De huiselijke sfeer vind ik erg prettig.

Nienke

Ik ben hardloper en mijn knieën wilden maar niet herstellen na een lelijke val. Mijn ervaringen met fysio’s waren niet al te best. Toch contact opgenomen met 2.0 vitaal. Imre heeft mij mijn eigen limieten leren kennen. Ik kon veel meer dan ik durfde. Het gaat de goede kant op nu.

Arno

Ik ben binnengekomen met schouderklachten. Die waren niet alleen snel verdwenen, is ben nu ook nog fitter dan ooit. En dat op 53 jarige leeftijd. Ik had dit nooit voor mogelijk gehouden. Ik kan Eric niet vaak genoeg bedanken.